ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πώληση και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την κυβερνηση της ΝΔ

 

Πώληση και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την κυβερνηση της ΝΔ 


Το 2020 αναμένονταν να ολοκληρωθούν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, με πρώτη και κυριότερη τη δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα και την ευελιξία στο ΤΑΙΠΕΔ να μπορεί να προχωρήσει και σε πώληση μετοχών των Οργανισμών. Υπενθυμίζεται πως το ισχύον πλαίσιο, το οποίο ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μόνο την υποπαραχώρηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και τίποτα άλλο. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να επανεξετάσει το μοντέλο και να συμπεριλάβει και την πώληση, εκεί όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Προγραμματισμένη για την Τρίτη 21 Μαρτίου από το ΤΑΙΠΕΔ είναι η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την μεταβίβαση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Ο όμιλος Grimaldi είχε αναδειχθεί “προτιμητέος επενδυτής”, τον περασμένο Οκτώβριο στο σχετικό διαγωνισμό.

Ο Όμιλος Grimaldi είναι μια ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Grimaldi και εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλία. Στην πλοιοκτήτρια εταιρία ανήκει και το πλοίο Euroferry Olympia που στις 18/02/2022 έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να χαθούν 10 ανθρώπινες ζωές.

Όσο για το ΤΑΙΠΕΔ, στόχος του είναι να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες ώστε να σταλεί η σύμβαση παραχώρησης στη Βουλή για κύρωση προ των εκλογών.

Εφ’ όσον το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες εντός του Απριλίου απομακρύνθηκε λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, τότε υπάρχει επαρκής χρόνος, ώστε να περάσει από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης από την παρούσα κυβέρνηση και να ολοκληρωθεί η πολιτική της επιλογή της πώλησης των μετοχών του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Το ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση της ΝΔ, βιάζονται να προχωρήσουν σε δεσμεύσεις που δε θα μπορούν να ανατραπούν από μελλοντική πολιτική αλλαγή.

Όποιες δεσμεύσεις, συμφωνίες και πωλήσεις έχουν γίνει στο παρελθόν ή θα γίνουν μέχρι τις εκλογές 2023.

Μόνο ένας πολιτικός φορέας μπορεί να φέρει αυτή την ανατροπή και είναι η Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ γιατί μέσα στις προγραμματικές δηλώσεις του φορέα, ευθύς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν να ερευνήσουν, να γνωματεύσουν και να δομήσουν εμπεριστατωμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις.

Επιτροπή ελέγχου για την διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις όπως πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής.

‘Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ, του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων τοπικών ή εξωτερικών ταμείων και φορέων που συστήθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά. 

πηγη:   https://esykpdaigaioy.blogspot.com/2023/03/polisi-kai-tou-limaniou-tis-igoumenitsas-apo-tin-kivernisi-tis-nd.html

 

 




ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ.ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ:

 2642301030 - 6975757261

 email: e.sy.amfiloxias@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια